Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ποια κυβέρνηση θα έχουμε;


Σήμερα πήρε την εντολή διερεύνησης ο Αλέξης ο Τσίπρας .
Τι αποτέλεσμα θα βγάλει παρ’ ότι λέει ότι θα την κράτηση για τρεις μέρες, ποια θα είναι η σκοπιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας, αφού δεν έχει την δυνατότατα σχηματισμού κυβέρνησης έστω και με ελάχιστη πλειοψηφία, παρ ότι ακούγονται φωνές από την ΝΔ ότι θα μπορούσαν να του δώσουν ψήφο ανοχής.
Ανοχή ως προς τι; Διότι ο κ Σαμαράς ήταν ένας απ’ αυτούς που υπέγραψαν δέσμευση απέναντι στη κ Μέρκελ, άρα σε τι θα ωφελήσει μια τέτοια ανοχή που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η ανοχή της τρικλοποδιάς και της δέσμευσης;
Διότι θα δεσμευτεί ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πάει στην Ευρώπη με στόχο την ανατροπή, ή έστω την αλλαγή του μνημονίου βασιζόμενος στις προεκλογικές δεσμεύσεις του.  
Από την άλλη αν όπως έλεγαν δεν θα δεχτούν συνεργασία με τα κόμματα του μνημονίου, πως θα πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης  αφού δεν βγαίνουν τα «κουκιά», άσε που το ΚΚΕ έχει εξ αρχής δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για κανενός είδους κυβερνητική συνεργασία.
Οπότε αναρωτιέμαι μήπως θέλει να καθυστερήσει εξελίξεις, ούτος ώστε να προετοιμάσει το έδαφος κάτω από της πιέσεις των εκ του ΠΑΣΟΚ προερχομένων βουλευτών του – οι όποιοι δεν είναι λίγοι και μάλιστα οι περισσότεροι εξ αυτών είναι οι πλειονοψηφήσαντες του χώρου – για να προτείνουν τον κ Κουβέλη για πρωθυπουργό μιας και αυτός έχει πιο ήπιες πολιτικές θέσεις αλλά και λιγότερες δεσμεύσεις από τον κύριο Τσίπρα που βρίσκεται δέσμιος των συνιστωσών του συνασπισμού του.  
 Επίσης και ο κ. Βενιζέλος φέρεται να αποδέχεται την πρόταση να είναι ο Φώτης Κουβέλης ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας συμφωνώντας απόλυτα με μια τέτοια πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεδομένο πάντως πρέπει να θεωρείται ότι μόλις κατάθεση την πρόταση πίσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Α Τσίπρας και την παραλάβει ο κ Βενιζέλος θα την καταθέσει άμεσος πίσω, οπότε να το θυμηθείτε ότι όλα πάντως πρόκειται να αποφασιστούν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει το Σάββατο . Ωστόσο δεν εκφράζονται αντιρρήσεις από καμία πλευρά για το πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη και από ότι φαίνεται τα σενάρια που διαρρέουν και οι δύο πλευρές  θα τεθούν σύντομα στο τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου