Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Επίθεση Κουβέλη σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-”Είναι ένα επικίνδυνο λαϊκίστικο δίπολο”


Στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κάλεσε τους πολίτες να αποτρέψουν με την ψήφο τους ένα «επικίνδυνο λαϊκίστικο δίπολο», μια «καρικατούρα δικομματισμού».

Όπως είπε, «αυτό το ψευδεπίγραφο δίπολο, από τη μια η νεοφιλελεύθερη φιλοευρωπαϊκή δεξιά και από την άλλη  η...
λαϊκίστικη, αντιευρωπαϊκή στην ουσία της, αριστερά εξυπηρετεί και τους δύο».

Εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, στάθηκε στην εν δυνάμει επανασυσπείρωση που επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς σε επαφές του με άλλες δυνάμεις της κεντροδεξιάς. Ειδικότερα, έκανε λόγο για «συσπειρωμένες δυνάμεις της “δεξιάς πολυκατοικίας” που ξαναμπαίνουν στα διαμερίσματα όχι γιατί συμφωνούν μεταξύ τους, αλλά για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση, επισείοντας τον κίνδυνο μιας αριστεράς που κινείται σε αντιευρωπαϊκή τροχιά».

«Όμως», πρόσθεσε, «ο κίνδυνος ενίσχυσής της είναι υπαρκτός αν απέναντι σε αυτή την δεξιά οι πολίτες βλέπουν μόνο τον πόλο μιας λαϊκίστικης και ανεύθυνης αριστεράς που ανοιχτά ερωτοτροπεί με την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή».

Στο σημείο αυτό ο κ. Κουβέλης επιτέθηκε ανοικτά και στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «αυτή η αριστερά δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα, την μια μιλάει για καταγγελία του μνημονίου, την άλλη για επαναδιαπραγμάτευση ενώ, όταν απευθύνεται στον Μπαρόζο, περιορίζεται στην επανεξέταση».

«Με δυο λόγια, ψαρεύει στα θολά νερά. Αυτή η Αριστερά αναπαράγει τις χειρότερες παραδόσεις της παραδοσιακής αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ και κλείνει το μάτι στο λαϊκισμό, φτάνοντας να προτείνει για πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι «η δεξιά θα κακοποιήσει την υπόθεση του ευρωπαϊσμού, αλλά θα εισπράξει από τον φόβο απέναντι στην ανεύθυνη αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει – γιατί δεν μπορεί – να κυβερνήσει, θα περιοριστεί να καθίσει στις δάφνες της αντιπολίτευσης».

Τέλος, ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε κατηγορηματικός λέγοντας: «Αν πάμε σε εκλογές με μόνο αυτούς τους δυο πόλους, αν ο πολίτης δεν δει μπροστά του ένα τρίτο πόλο, αριστερό και ευρωπαϊκό, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό, βαθειά μεταρρυθμιστικό, η χώρα θα μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες».

«Τη σημαία αυτού του τρίτου πόλου μόνο η ΔΗΜΑΡ μπορεί σήμερα αξιόπιστα να την σηκώσει και ας μην αμφιβάλλει κανείς: θα την σηκώσει», κατέληξε.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε και στη στάση που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατηγορώντας τον πως «από την πρώτη στιγμή είχε αποφασίσει να σύρει την χώρα σε εκλογές και πάλι όχι για να κυβερνήσει, αλλά για να παραμείνει στην αντιπολίτευση».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι η άρνηση συμμετοχής του κόμματος σε κυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ «δεν οφείλεται σε ευθυνοφοβία». Οφείλεται όπως είπε, «στην εκτίμησή μας ότι αυτή η κυβέρνηση που εκ των πραγμάτων θα στηριζόταν στις δυνάμεις που ηττήθηκαν λόγω της προσήλωσης τους στο μνημόνιο, δεν θα είχε ευρεία λαϊκή νομιμοποίηση, δεν θα μπορούσε να σταθεί, σύντομα θα κατέρρεε ενώ θα άφηνε παράλληλα χώρο για ανέξοδη και ανεύθυνη δημαγωγία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου