Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Έδεσσα


Στην ανάγκη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, της Αριστεράς, αναφέρθηκε και πάλι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Έδεσσα.
Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κάνοντας λόγο μνημονιακή κοινοπραξία που θέτει εκβιαστικά ψευδοδιλλήματα και τόνισε πως οι πολίτες με την ψήφο τους μπορούν να επιβάλουν τη μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε πως τα δυο μεγάλα κόμματα προσπαθούν να δέσουν χειροπόδαρα την Ελλάδα στο Μνημόνιο, τη στιγμή που η Ευρώπη αλλάζει:
«Αυτή τη στιγμή, που η Ευρώπη αντιλαμβάνεται ότι η λιτότητα είναι το πρόβλημα και όχι η λύση, η μνημονιακή κοινοπραξία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει πως η λιτότητα είναι η μόνη λύση».
Και συνεχισε λεγοντας:
«Κάθε μέρα που περνάει, αποδεικνύονται τα ιδιοτελή ψευτοδιλήμματα των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων δανειστών της χώρας, που καμία σχέση δεν έχουν με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Απλώς τα εκφωνούν οι εν Ελλάδι εμπορικοί αντιπρόσωποί τους - ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Σαμαράς και το κρατικοδίαιτο και διαπλεκόμενο επιχειρηματικό και επικοινωνιακό κατεστημένο που, με την ψήφο σας στο ΣΥΡΙΖΑ στις 6 Μαΐου, θα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του».

Ο κ Τσίπρας επανέλαβε πως ο δικομματισμός του μνημονίου, δεν είναι η λύση -είναι το πρόβλημα- κι ότι η μόνη λύση είναι η Αριστερά, επίσης τάχθηκε υπέρ της μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της Αριστεράς και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους υπογράμμισε:
«Εσείς, με την ψήφο σας, μπορείτε να επιβάλλετε - και θα επιβάλλετε - τη μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς, για την ανατροπή του Μνημονίου και την ανασυγκρότηση της χώρας. Εσείς είστε οι εντολείς και του ΣΥΡΙΖΑ, και του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ. Στη θέλησή σας υπακούμε όλοι - όχι μόνον εγώ, αλλά και η κυρία Παπαρήγα και ο κύριος Κουβέλης. Εάν εσείς, στις 6 Μαΐου, πείτε το μεγάλο ναι στο νέο συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν θα τολμήσει να αντιτάξει τα μικρά του όχι. Στις 6 Μαΐου μετατρέψτε την οργή και την αγανάκτησή σας σε χρήσιμη ψήφο ανατροπής και ανασυγκρότησης. Δώστε την απάντηση της αξιοπρέπειας και της ελπίδας στο μόνο πραγματικό δίλημμα αυτής της αναμέτρησης: Μνημόνιο ή Αριστερά. Μνημονιακή Συγκυβέρνηση ή Νέος Συνασπισμός Εξουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου