Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ένα ανάξιο και γραφειοκρατικό σύστημα μας πιλατεύει


Εντολή κατεπείγουσας εκκένωσης σε 160 οικογένειες και καταστηματάρχες στην πλατεία Αμερικής εντός 10 ημερών λόγω σοβαρής επικινδυνότητας των κτιρίων έχει δώσει η πολεοδομία Αθηνών.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε το 2008, όταν ο κινηματογράφος Άττικα που είχε χαρακτηριστεί διατηρητέος, αποχαρακτηρίστηκε και κατεδαφίστηκε, προκειμένου να ανεγερθεί στη θέση του πολυκατάστημα.
Οι εργασίες ξεκίνησαν και ανοίχτηκε τάφρος 16 μέτρων για να ρίξει τις βάσεις και να τοποθετήσει κολόνες. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, καθώς η εταιρεία επικαλέστηκε οικονομική δυσπραγία και διέκοψε τις εργασίες.
Από το 2010 ξεκίνησαν να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στη στατικότητα των κτιρίων που συνόρευαν με το οικόπεδο, λόγω διάβρωσης.
Το όλο πρόβλημα θα είχε και ενδεχόμενος να μπορεί ακόμα να λυθεί και σήμερα, αν έφτιαχναν ένα τοιχίο γύρο απ τη τάφρο. Για έναν ιδιώτη το κόστος δεν θα ξεπερνούσε τα 15000€. Για το δημόσιο δυο και τρεις φορές επάνω.
Ας μην πουν ότι δεν έχουν τα χρήματα και πρέπει οι 160 αυτές οικογένειες να μείνουν στο δρόμο, διότι να πάρουν εκατομμύρια για να χρηματοδοτήσουν τα κόμματα είχαν.
Είναι πολύ άθλιοι και ανάξιοι αυτοί που μας κυβερνάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου