Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ


Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα δώσει κανένα δημοκρατικό , αριστερό άλλοθι στην προωθούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του για τη χθεσινή συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο MΕGA


0 Φώτης  Κουβέλης δήλωσε:
«Ο κ. Βενιζέλος, δέσμιος και εκφραστής της πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η παρούσα κυβέρνηση, όταν μιλά για ''προοδευτική διακυβέρνηση'' εντάσσει σ΄ αυτή και τη ΝΔ. Πρόκειται στην ουσία για πρόταση συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για την συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ και τονίζει ότι είναι αντίπαλη με αυτή την πολιτική.

Τέλος, η Δημοκρατική Αριστερά επαναλαμβάνει την πρότασή της για μια προοδευτική διακυβέρνηση προς όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, που δεσμεύονται στη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη με σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

Σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, παρουσίασε σειρά προτάσεων για την ανακούφιση των πολιτών που έχουν απόλυτη ανάγκη, δεδομένου όπως σημείωσε,  «ότι το 30% του ελληνικού λαού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και η ανεργία καλπάζει». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ πρέπει να υπάρξουν:

Προγράμματα σίτισης για τους έχοντες ανάγκη.

Πρόνοια για τους άστεγους: Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για δημιουργία χώρων, όπου οι άστεγοι θα μπορούν να βρίσκουν κατάλυμα, συνθήκες υγιεινής, τροφή, ρουχισμό και υποστήριξη για ένταξη.
Καταγραφή μαθητών με σοβαρά προβλήματα φτώχειας και οργάνωση της μέριμνας , με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Άμεση υποστήριξη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα με έμφαση σε μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.
Στήριξη των ΑΜΕΑ. Ενοποίηση των επιδομάτων ΑΜΕΑ σε ένα νέο επίδομα αναπηρίας, το ύψος του οποίου θα καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε μορφής αναπηρίας.
Επαναφορά του επιδόματος ενοικίου για τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.
Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στο προηγούμενο ύψος, σε συνδυασμό με προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων με επέκταση του προνοιακού επιδόματος, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Σχεδιασμός και σταδιακή εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος μέχρι το τέλος του 2012, μέτρο που λειτουργεί ήδη σε 23 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Άμεση αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την ένταξη των ανέργων σε θέσεις κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και μαθητείας.

Την  Παρασκευή 20 Απριλίου, στις 10 το πρωί θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς και θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου