Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Οι ευθύνες της αριστεράς στην άνοδο των νεοναζί στην Ελλάδα


Οι ευθύνες της αριστεράς στην άνοδο των νεοναζί στην Ελλάδα είναι τεράστιες κι έχουν να κάνουν με ανοχές απέναντι σε λαθρομετανάστες – τους λέω έτσι όχι με ρατσιστική διάθεση, αλλά διότι λάθρα εισήρθαν εις την χώρα μας – οι οποίοι κατέκλισαν περιοχές του κέντρου των Αθηνών και της Πάτρας και γενικότερα διασκορπιστήκαν σε όλη την επικράτεια.
Οι ανοχή που δείξαμε – «στους δολίους και κυνηγημένους» – οδήγησε μια σημαντική μερίδα εξ αυτών στη αποθράσυνση, στη κλοπή και σε αρκετά πολλές περιπτώσεις στη δολοφονία αθώων συμπολιτών μας.
Αυτό δημιούργησε μια αγανάκτηση σε κατοίκους πολλών περιοχών που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, τα παιδιά τους να μη μπορούν να κυκλοφορήσουν ελευθέρα, τις περιοχές τους να υποβαθμίζονται και γενικά το επίπεδο ζωής τους να αλλάζει ριζικά προς το χειρότερο.
Τα φαινόμενα αυτά γιγαντώθηκαν κι έχουμε φτάσει σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και στην αυτοδικία, από αγανακτισμένους πραγματικά και όχι κατ ευφημισμό πολίτες, οι οποίοι δεν είχαν άλλο τρόπο αντίδρασης έκτος απ αυτόν, μιας και το κράτος ήταν εντελώς απών.
Αυτό το κενό ήρθαν αυτόκλητα να καλύψουν ομάδες ακροδεξιών και φασιστικών – ναζιστικών πεποιθήσεων, οι οποίες έδρασαν με βίαιο τρόπο απέναντι στους αλλοδαπούς χωρίς καμιά διάκριση.
Στα μάτια των πολλών στις εκεί περιοχές καταπιεσμένων ελλήνων, αυτό φάνηκε σαν μια λύση, επικρότησαν σε πολλές περιπτώσεις τέτοιες ενέργειες και μάλιστα πολλοί αισθάνθηκαν μετά από καιρό ασφάλεια στους τόπους εργασίας η κατοικίας τους.
Η Χρυσή Αυγή κέρδισε τη συμπάθεια μιας μερίδας ανθρώπων οι οποίοι όμως δεν βλέπουν ότι πίσω απ τη προβιά κρύβετε ο λύκος.
Σε αυτά τα δρώμενα η αριστερά ήταν ανύπαρκτη και το αποτέλεσμα είναι να ανεβαίνει η ακροδεξιά αντίδραση, που μόνο συμφορά έχει φέρει σ’ αυτόν το τόπο.
Πρέπει επιτέλους η αριστερά να βρει, να σκεφτεί, να ανακαλύψει τρόπους ούτος ώστε να καλύψει αυτό το χάος που τείνει να δημιουργηθεί. Είναι υποχρέωση της και ανάγκη για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου